۱- پس از معرفی خود، در مورد چگونگی آشنایی با ماهیگیری توضیح بفرمایید.
با سلام خدمت شما و دوستان
من سهراب زرقانی متولد ۱۳۶۳، از ۸ سالگی توسط پدرم به ماهیگیری علاقهمند شدم و شروع به ماهیگیری کردم.
۲- چه شد که اولین باز از تجهیزات حرفهای رشته کپورگیری (کارپ) استفاده کردید؟
همیشه و همواره دنبال تجربههای جدید در ماهیگیری بودم و دنبال صید ماهیهای تروفه. من هم مانند بقیه با طعمههای طبیعی ماهیگیری میکردم و دسترسی من به اینترنت دایال آپ بود و دائما دنبال سرچ لوازم به روز ماهیگیری بودم. از همان ابتدا به صید ماهی کپور علاقه داشتم و در آبهای شمال کشور ماهیهای خوبی صید کرده بودم. اگر درست بگم سال ۱۳۸۰ یا ۸۱ از فروشگاه مرکزی اولین پایه پاد خودم را خریدم که شاید در آن زمان کلا ۵ نفر این لوازم رو داشتند. و با آقای سیامک ناصری که ایشون رو استاد خودم میدونم آشنا شدم و لازمه بگم ایشون اولین نفری هستند که بویله رو در ایران ساختند و من افتخار دوستی و شاگردی ایشون رو داشتم.
البته بویله در آن زمان نه به معنای فعلی بویله حال بود چون واقعا دسترسی به مواد اولیه نبود فقط از آرد و اسانس و تخم مرغ و رنگ استفاده میشد که با تلاش خودم و کسب تجربه آن را ارتقا دادم و بویلههای فعلی که با برند مستر بایت دیدید رو با افتخار به عنوان اولین تولید کننده بویله در ایران با دوست خوب و شریک عزیزم آقای پیمان علیزاده به تکمیل رسوندیم.
۳- در زمینه صید ماهی کپور به روش فلای چه تجربیاتی دارید؟
کلا زمانی که وارد سبک فلای فیشینگ میشوید ابتدا وارد دنیای حشرات و شناخت آنها شده و با حشرات گوناگون آبزی و خشکی زیست آشنا میشوید. از آن جایی که تمامی ماهیان آب شیرین از این حشرات تغذیه دارند به راحتی میتوان تشخیص داد که در دریاچههای مصنوعی و طبیعی ماهی کپور که در رده ماهیان همه چیز خوار است از چه حشراتی تغذیه میکند و بنده هم تجربه صید این ماهی با روش فلای را داشته و تعدادی صید کرده ام.
۴- شما از اولین نفراتی هستید که تجربه ماهیگیری آبشور به روش فلای را در ایران دارید، لطفا در این باره توضیحی بدهید.
واقعا فلای فیشینگ در آب شور تجربه بسیار متفاوت و سختتری است. سایز طعمهها، رنگ، کشش و تمامی فاکتورهای صید با ماهیان آب شیرین تفاوت دارد و مسلما با ماهیهای پر زورتری دست و پنجه نرم میکنید.
۵- لطفا یکی از خاطرات تلخ یا شیرین ماهیگیری خود را برای ما بازگو کنید.
یکی از خاطرات شیرین من مربوط به دورانی است که اولین تور ماهیگیری و کمپ دست جمعی رودخانه ارس را توسط فروشگاه مرکزی در سال ۱۳۸۴ رفته و با آن منطقه و ماهیگیری آن رودخانه آشنا شدم و در آن سفر با دوستانی که الان هم از دوستان خوب بنده هستند افتخار اشنایی داشتم.
۶- لطفا از تجربه ماهیگیری خود در دریاچه اوان برای ما بگویید.
در سال ۸۸یا ۸۹ بود که با گروهی برای اولین بار برای ماهیگیری وارد دریاچه اوان شدم. به راحتی میتوان گفت این دریاچه به خاطر تاریخچه و ماهیان تروفه اش بهشت کپورگیری در ایران است که واقعا چالش ماهیهایی را با وزن های بالا با خود دارد. هر چند جای تاسف است در چند سال اخیر توسط ماهیگیران غیر مجاز کمر به نابودی این دریاچه بسته و اوان را مانند بقیه مکانهای ایران رو به نابودی کشاندهاند.
۷- نظر شما در مورد باشگاههای ماهیگیری ورزشی و دریاچههای مصنوعی چیست؟
همیشه و همواره بر این عقیده بودهام که دریاچههای مصنوعی فشار ماهیگیران را از روی مکانهای طبیعی بر میدارد و برای ماهیگیران تازه کار چالش خوبی میباشد. هرچند که دوستان تازه کار را با ماهیان سایز بد عادت میکند ولی واقعا برای آموزش موافق دریاچه های مصنوعی هستم.
۸- در مورد کیفیت و جایگاه محصولات شرکت اسپُرتکس (Sportex) که مدتی نیز فروش آنها را بر عهده داشتید، لطفا توضیحاتی ارائه دهید.
من در سالهای گذشته افتخار آشنایی با این کمپانی را داشته و همیشه و همواره آرزوی داشتن چوبهای کمپانی اسپرتکس آلمان را داشتم و بعد از گرفتن نمایندگی این کمپانی توسط آقای لطفی و واردات و فروش محصولات این کمپانی در فروشگاه اسپید توسط ایشان، بنده از نزدیک با کیفیت بالای این چوبها آشنا شدم. واقعا این کمپانی را با محصولات خوب و گارانتی خوب میتوانم جزو چند برند مطرح دنیا نام ببرم که فقط چوبهایی با متریال و با کیفیت بالا و واقعا ساخت کشور آلمان تولید میکند و استفاده از این چوبها را پیشنهاد میکنم.
۹- لطفا در مورد فعالیتهایی که در وبسایت اینترنتی خود (Master-Bait) دارید توضیحاتی ارائه بفرمایید.
کلا از ابتدا با شروع به فعالیت شرکت مستر بایت و تولید محصولات، سایت هم فعال بوده و با توجه به استقبال مردم از فضای فروشگاههای اینترنتی، در حال حاضر با قدرت بیشتری نسبت به فروشگاه اینترنتی فعالیت داریم و سفارشهای محصولات را از سایت پاسخگو خواهیم بود.
۱۰- مهمترین دستاورد شما از این همه سال تجربه ماهیگیری چیست؟
دستاورد که در این ورزش هر چه بدونید باز هم عقب هستیم هیچ نمیدونیم. با توجه به شرایط حال حاضر رودخانه و دریا و دریاچهها و وضعیت خراب اکوسیستم، کمتر ماهیگیری میرم و بیشتر مطالعه میکنم. در زمینه ساخت و تعمیر چوب ماهیگیری، کلاسهای پرتاب و ساخت پشه، آموزش ساخت بویله و کپورگیری بیشتر فعالیت میکنم.
۱۱- و سخن پایانی؟
به عنوان یک آدمی که بیشتر عمرم رو صرف یاد گرفتن کردم پیشنهادم به دوستان این است که بیشتر به سفر بروند و ماهیگیری کنند و تجربه کسب کنند. با توجه به گروههای تلگرامی و اینستاگرامی بیشتر دوستان در فضای مجازی بوده و کمتر ماهیگیری میروند. بودن در فضاهای طبیعی باعث کسب تجربه میشود و مطالعه متودهای جدید در کنار تجربه، موفقیت به همراه خواهد داشت.
به عنوان کوچکترین عضو این جامعه، موفقیت روز افزون را برای تمامی عزیزان آرزومندم.