۱- پس از معرفی خود، در مورد چگونگی آشنایی با ماهیگیری توضیح بفرمایید.
بنده مجید عباسی، ساکن شهر زیبای اصفهان و در خدمت شما هستم.
آشنایی با ماهیگیری من برمیگرده به دوران کودکی و اون موقع با مرحوم پدرم به ماهیگیری میرفتم و این روند تا این لحظه ادامه دارد.
۲- علت علاقه شدید شما به ماهیگیری سنتی با نخ دستی چیست؟
زمانی که ماهیگیری را فراگرفتم اون موقع خبری از چوب و چرخ و لوازم پیشرفته امروزی نبود و تمام ماهیگیران به همین صورت نخ دستی و به قول شما سنتی ماهیگیری میکردند و همین الانم از نخ دستی استفاده میکنم چون با تمام وجود تلاش و جنگیدن ماهی را توسط نخ لمس میکنم و لذت فراوان میبرم. فقط زمان صید قزل از چوب وچرخ بهره میبرم.
۳- شما تاکید فراوانی به رهاسازی ماهیان بومی دارید و یکی از پیشگامان در این زمینه هستید، در این باره توضیحی ارائه بفرمایید؟
رهاسازی ماهیان بومی یه رسالت و یه انجام وظیفه بیمنت بر عهده همه ما ماهیگیران هستش که بنده به سهم خودم انجام وظیفه میکنم .
۴- پارسال ماهی آمور بزرگ و مولدی صید کردید و ظاهرا آن را رهاسازی نمودید، ولی بعدا مشخص شد که این گونه نبوده. در این باره چه توضیحاتی دارید؟
صید ماهی آمور پارسال خیلی جنجالی شد من به اون منطقه کمتر سفر میکنم و ماهیگیرانی آنجا رفت و شد میکنند که خانه زاد آنجا شدهاند و کمتر موفق به صید این آمور با این سایز قابل توجه شده بودند. بنده با یه ترفند خاص این ماهی باهوش را گرفتم که همون لحظه تعجب وحیرت و تشویق وووو غیره همه را بر انگیخت. بعد گفتند که اصلا فتوشاپ بوده و ماهی درکار نبوده و یا رهاسازی نشده و خیلی حرفای دیگه که دلسرد کننده بود. ریکاوری این ماهی زمان برد و خدا را شکر به آغوش طبیعت برگشت و فیلم این ماهی توسط اطرافیان که هیجانزده بودند ذخیره نگردید وگرنه یکی از بهترین کلیپهای ما میشد.
۵- علت علاقه شما به رودخانه خرسان چیست و این رودخانه را چگونه توصیف می کنید؟
رودخانه خرسان یکی از زیباترین، بکرترین و خشنترین رودخانههای ایران هستش و بنده بخاطر علاقه به ماجراجویی و ماهیگیری در مناطق بکر به این رودخانه وحشی علاقه بسیار دارم. به دلیل اقلیم و طبیعت زیبایش عاشق این رودخانه خروشان هستم، هرچند خطرات فراوانی را پشت سر میگذاریم، از قبیل ریزش کوه پرت شدن از صخرههای بلند، حمله حیوانات وحشی مثل خرس، پلنگ و گزش موجودات زهردار مانند عقرب، مار، رتیل و … در انتظارمان است ولی از ارزش این سفر پرهیجان کم نمیکنه.
۶- برخی از زیاد عکس گرفتن شما با ماهی صید شده ابراز تعجب میکنند، چه پاسخی برای این افراد دارید؟
به نکتهای خوب وکلیدی اشاره کردید. به نظر بنده یه ماهیگیر با قلاب برای آرامش و لذت بردن از طبیعت جلای شهر وطن و خانه میکنه و برای تثبیت این لحظات خوب تنها گزینه ممکن گرفتن عکسهای جذاب و فیلمهای خوب که اون میسر نیست مگر با وقت گذاشتن و حوصله کردن و در نظر گرفتن تمام جوانب برای گرفتن عکس خوب، از قبیل دوربین، جهت و سمت تابش نور، فیگورها و زاویههای بین ماهی و ماهیگیر، کثیف و خونی نبودن ماهی، باز بودن بالهها هنگام عکس، آویزان نبودن ماهی به هر دلیل، پشت تصویر آب و طبیعت زیبا و دهها نکته کلیدی دیگر که باعث زیبا شدن عکسها و فیلمها میشود، که شنیدنش شاید از حوصله شما دوستان عزیز خارج باشد. پس از رعایت کردن نکات ذکرشده از تعداد عکسهای گرفته شده گلچینی از بهترینها را ذخیره میکنم که یادگاری خوبی از آن سفر برای خودم و بعد از خودم برای دیگران باقی بماند.
۷- کسانی مدعی هستند که شما برای صید ماهی سونگ، ساعتها پس از طعمه گذاری در آب به محل برگشته و ریسه را بررسی میکنید. اگر تایید میکنید، آیا این روش با ماهیگیری ورزشی سازگاری دارد؟
بله باید مرتب به سیم و قلاب سر زد که ماهی مدت زمان زیادی به قلاب نماند و پس از گرفتن عکس و فیلم بلافاصله رهاسازی و به دامان طبیعت برگردد.
۸- شما ماهیان آب شیرین زیادی صید کرده اید، آیا مورد خاصی باقی مانده که علاقه مند به صیدش باشید؟
بله تقریبا تمامی ماهیان آب شیرین را صید کردم و فقط ماهی اسبله را چون از تیپش خوشم نمیاد اقدام به صید نکردم.
۹- لطفا یکی از خاطرات تلخ یا شیرین ماهیگیری خود را برای ما بازگو کنید.
خاطرات که بیشمار واسه گفتن دارم ولی یه خاطره میخوام براتون تعریف کنم که خودش میتونه یه درس و تجربه برای دوستان عزیز باشد. چند سال پیش با چند تن از دوستان عازم سفر جهت صید ماهی سونگ شدیم و برای اولین بار بود که میخواستیم به این منطقه ورود کنیم. راهنمای ما یکی از محلیها و بومیان اونجا بود که ما را در حمل اثاث با چند نفر دیگر و چند راس الاغ کمک میدادند. این مرد شریف از بالای دره پایین را نشان داد و گفت رودخانه خرسان کف دره مشخص است و مختصر توضیحِ کم دقتی نسبت به نحوه فرود به کف دره را داد وگفت فاصله زمانی تا پایین حدود یک ساعت و نیم است. رفت تا وسایل کمپ را بر روی الاغ ببندد و پشت سر ما بیاید، من به اتفاق دو تن از دوستان با سه بطری آب معدنی و یک یخدان پر از یخ و ماهی ساردین جهت طعمه گذاری در یک ظهر تابستانی عازم فرود به پایین دره شدیم. پس از چند ساعت کوه نوردی متوجه شدیم از مسیر اصلی خارج گشتهایم و یک ساعت و نیم به گفته مرد محلی برای ما هفت ساعت طول کشید. آب بطریها تمام شد و شروع کردیم از شدت تشنگی به خوردن یخی که روی ماهیان ساردین گذاشته بودیم و خیلی بوی زهم ماهی میداد. زمانی که از کوه پایین میرفتیم درون صخرهها و پرتگاههای ژرف و عمیق هوا رو به تاریکی میرفت. تمامی انرژیمان از دست رفته بود و نه امید به ادامه مسیر داشتیم و نه توان و فرصت برگشت به بالا، خیلی لحظات بدی بود تا سرانجام با هر زحمتی بود خودمان را به کف دره رساندیم و جان سالم به در بردیم که این را مدیون اتحاد اکیپ خوب و صبور و مودبی که من را همراهی میکردند هستم. حالا نگران از این که چطور این مسیر سخت و نفس گیر را به بالا برگردیم که شوق ماهیگیری و رسیدن به کنار رودخانه به ما قوت قلب داده بود. پس از هفت ساعت پیاده روی وقتی به آب رسیدیم همه از شوق و خوشحالی وگرما و تشنگی به داخل آب پریدیم و تمام خستگی راه از تنمان در آمد. بعد دوست محلیمان با الاغها و وسایل از کوه به پایین دره رسید که دنیا را به ما دادند و پس از دو روز کنار رودخانه خروشان خرسان با صید عالی و موفق به بالا برگشتیم.
۱۰- مهمترین دستاورد شما از این همه سال تجربه ماهیگیری چیست؟
دستاورد نزدیک به چهل سال ماهیگیری در هر شرایطی برای من کوله باری از خاطرات خوب و تجربیات به جا گذاشته و هنوز کسب تجربه میکنم. تجربه اندوزی انتهایی ندارد و مهمترین دستاوردش برای اینجانب پیدا کردن دوستان خوب، آرامش محض، خداشناسی و لمس مهربانی قدرت خداوند بزرگ بوده.
۱۱- و سخن پایانی؟
امیدوارم همه دوستان سلامت و تندرست و شاد باشند، به طبیعت احترام بگذارند، ماهیان بومی و حتی ماهیان غیر بومی را در صورت نیاز نداشتن رها کنند، توی طبیعت از خودشون زباله به جا نگذارند، نسبت به حیوانات مهربان باشند.
سخن آخرم؛ آرزوی بهترینها را برای تک تک شما دوستان عزیز دارم، قلابتون همیشه پر، لبتون خندون، دلتون شاد شاد و سلامتی برقرار. از مخاطبینی که وقت گذاشتند و عرایض بنده را با صبوری خوندن کمال تشکر رادارم.
ارادتمند شما مجید عباسی از اصفهان