۱- پس از معرفی خود، بفرمایید چگونه با ورزش ماهیگیری آشنا شدید؟
بنده مبین سیفی آبادی هستم، متولد ۲۵ مهر ۱۳۷۰. پدرم شکارچی و ماهیگیر بود و همیشه منو با خودش به بیابان و آبند ها می برد. نظر شخصی من اینه که ماهیگیری از ابتدا باید تو خون آدم باشه از بچگی هر وقت دریاچه یا یا رود خانه ای میدیدم نا خداگاه اولین کاری که انجام می دادم کناره های آب را نگاه می کردم که بچه ماهی داره یا نه، بر خلاف اکثر مردم که زمان دیدن آب ترجیح می دهند که در آب شنا یا آبتنی کنند.
۲- انگیزه شما از راه اندازی باشگاه ماهیگیری باملند چه بود؟
همیشه خدمت به مردم جزو اولویت های زندگیم بود با توجه به علاقه ام به ماهیگیری و لطفی هم که از طرف خدا شاملم شد تو این شرایط قرار گرفتم و افتخار بزرگی که خدمت گزار ماهیگیرهای خوب کشورم شوم و با لذت بتونم تلاش کنم قدمی کوچک برای این قشر طبیعت دوست و عزیز بردارم.
۳- چه نوع ماهیانی در دریاچه چیتگر (شهدای خلیج فارس) زیست می کنند؟
گونه های قالب ماهی های این دریاچه گرمابی هستند (کپور، آمور، فیتوفاگ، بیگ هد، اردک ماهی، اسلک). اما گونه هایی دیگر توسط مردم رهاسازی شده اند مانند گارماهی الیگیتور، پیرانا، گورامی، پنکوسی، کوی، لاک پشت گوش قرمز، لاک پشت فراتی و… از آنجایی که این دریاچه تقریبا ۱۴۰ هکتار وسعت و از ۲ تا ۱۲ متر عمق دارد گونه های مختلفی از جلبک و خزه پرورش داده شده است و باعث شده اکو سیستمی کاملا طبیعی داشته باشد و موجودات این دریاچه از چرخه طبیعی و از همدیگر تغذیه کنند.
۴- در مورد مسابقات و برنامه های آموزشی انجام شده در باشگاه، توضیحاتی ارائه بفرمایید.
ما تا الان ۲ مسابقه استاندارد کشوری در دریاچه ای استاندارد که بزرگترین دریاچه مصنوعی خاورمیانه است برای اولین بار با جایزه بزرگ برگزار کرده ایم ودر حال حاضر مشغول برگزاری مسابقه فلای بر روی قایق و اسپینینگ بانوان در سطح کشوری که هردو برای اولین بار در کشور برگزار می شود هستیم. تمامی مسابقاتی که برگزار شده و در حال انجام است هیچ منفعت مادی برای باشگاه ندارد و با حمایت اسپانسرهای مسابقه (گروه جاوید – تشک برن) جوایزی اهدا کردیم چند برابر ورودیه مسابقات و همچنین قدمهایی برای برگزاری مسابقات بین المللی برداشته ایم.
۵- در آینده نزدیک چه برنامه هایی را برای توسعه و پیشرفت رشته ماهیگیری ورزشی در نظر دارید؟
تا امروز ما در این باشگاه بیشتر از ۱۵۰۰ نفر را آموزش تئوری و عملی ماهیگیری داده ایم که این آموزشها به صورت کاملا رایگان انجام شده است و برنامه هایی برای برگزاری کلاس های هفتگی و جشنواره هایی داریم که مردم بتوانند به صورت رایگان با ماهیگیری ورزش آشنا بشوند.
۶- به نظر شما مشکلات اقتصادی موجود در کشور، چه تاثیری در استقبال ماهیگیران از باشگاه داشته است؟
از لحاظ قدرت خرید لوازم ماهیگیری تاثیرات زیادی داشته اما در مورد هزینه های ورودی باشگاه با توجه به شرایط اقتصادی کشور، ما جهت رفاه حال ماهیگیرهای عزیز کشورمون نه تنها تغییری در هزینه های پرداختی ورودی نداده ایم بلکه با گذاشتن تخفیفها و جوایز سعی می کنیم از بابت هزینه های ورودی فشاری بر ماهیگیرها نباشد و این باعث شده تا تاثیری در استقبال این قشر نداشته باشد.
۷- برای حداقل رساندن آسیب به ماهیان و رهاسازی مطمئن آنها، چه راه کارهایی در باشگاه اجرا می شود یا خواهد شد؟
سیستم کارپ فیشینگ استانداردهای خود را دارد و باتوجه به وسعت بزرگ این دریاچه تا حالا هیچ ماهی کپور و آمور ۲ بار به قلاب نیفتاده و هیچ زخم یا جای قلابی بر لبشان نیست. در سیستم اسپینینگ و فلای هم قانون استفاده از تک قلاب به زودی اجرا می شود.
۸- مهم ترین چالش در مدیریت باشگاه ماهیگیری شما چه بوده و چگونه با آن روبرو شده اید؟
چالش بسیار زیبا و مفیدی که داریم توضیح و آموزش به سایر مردمی که هیچ آشنایی با ماهیگیری ورزشی ندارند و خیلی برایشان جالب است و ما هم با دل و جان جهت پیشرفت و فرهنگ سازی این رشته تلاش می کنیم.
۹- آیا در طول مدت فعالیت خود، شاهد همکاری از جانب اشخاص یا ارگان های مختلف بوده اید؟
تا کنون کانالها و گروه های مجازی و فروشندگان این صنف و افراد علاقه مند و پیشکسوت در این رشته کمک های باارزشی کرده اند و کمال تشکر را داریم. و همکاری هایی را با انجمن ماهیگیری کشور و فدراسیون ورزشهای همگانی شروع می کنیم و انشالله مثمر ثمر باشد.
۱۰- لطفا یکی از اتفاقات جالبی را که در طول برگزاری مسابقات در باشگاه رخ داده، برای ما بازگو کنید.
در فینال مسابقه اسپینینگ، فینالیستها شرایط مختلفی از هوا را تجربه کردند و چالشی چهار فصل که در یک روز انجام شد، صبح مسابقه شروعی با هوای ابری بود، ساعتی بعد نمه هایی از باران داشتیم. ظهر هوایی با آفتاب گرم داشتیم و بعد از ظهر طوفانی عظیم و بارش خیلی سنگین از باران شروع شد. دریاچه مواج بود و موج های سنگین به سکوها کوبیده میشد، هیچکس باورش نمیشد که به این صورت دریاچه طوفانی شود و خیلی جالب این بود که شرکت کنندگان واقعا با غیرت در این هوا و به سختی مشغول ماهیگیری و رقابتی زیبا بودند.
۱۱- از علاقمندانی که برای ماهیگیری به باشگاه می آیند انتظار رعایت چه مواردی را دارید؟
شکر خدا آن قدر دوستان فرهیخته و ملاحظه کار هستند که هیچ موردی نیست و از تمامی ماهیگیرهای این باشگاه تشکر می کنم.
۱۲- و سخن پایانی؟
آرزوی موفقیت و سلامتی برای تمام مردم ایران دارم، به خصوص قشر عزیز ماهیگیر ورزشی.
تاریخ انتشار : ۹۸/۰۲/۰۱